Πρόληψη και αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του τμήματος Μηχανολογίας του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης κατά το σχολικό έτος 2014-2015, στα πλαίσια της Εργασίας Αγωγής Υγείας, δημιούργησαν ιστοσελίδα με θέμα «Πρόληψη και αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων».

Για την υλοποίηση αυτής της εργασίας, συνεργάστηκαν οι μαθητές: Ιορδανίδης Νικόλαος, Καπίνοβα Μαριγκλέν, Κρυστάμτσης Αναστάσιος, Λαγγώνης Βασίλειος, Πίσα Ντούλιμπερ

Υπεύθυνος καθηγητής: Περουκίδης Γεώργιος.

Εργατικό ατύχημα ονομάζεται κάθε ανεπιθύμητη σωματική βλάβη ή θάνατος εργαζομένου από βίαιο ή απροσδόκητο συμβάν κατά τη διάρκεια της εργασίας ή εξαιτίας αυτής (κατά τη μετάβαση προς ή την αποχώρηση από την εργασία). Εργατικό ατύχημα, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, είναι και αυτό το οποίο συμβαίνει κατά τη μετάβαση προς το χώρο εργασίας ή την αποχώρηση από αυτόν, ανεξάρτητα από το μέσο μεταφοράς, αρκεί να υπάρχει χρονική και χωρική συσχέτιση.

Κάνετε «κλικ» στις παρακάτω εικόνες για να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη ενότητα που αφορά τα εργατικά ατυχήματα, την πρόληψή τους και την αντιμετώπισή τους.

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα «Πρόληψη και αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων», κάνετε κλίκ στην παρακάτω εικόνα:

Ergatika